Het slimme weer van Piet Paulusma

Piet Paulusma werd tot drie keer toe uitgeroepen tot populairste weerman van Nederland. Natuurlijk omdat Piet leuk is, maar vooral vanwege zijn accurate weersverwachtingen. De vraag is natuurlijk: hoe doet hij dat? Heel simpel: techniek en ervaring.

Piet: “Net als elk ander bedrijf moet ik de concurrentie zien voor te blijven. Techniek speelt daarin een belangrijke rol. ’s Ochtends vroeg komen via internet de actuele weergegevens binnen. Ze worden eerst bewerkt door een computerprogramma. Op basis van mijn kennis en ervaring interpreteer en bewerk ik de gegevens. Vervolgens plaats ik mijn voorspelling op www.pietsweer.nl. De informatie gebruik ik die dag ook om op de radio en de tv te vertellen over het weer.”

In het bedrijf van Piet werken zeven mensen vanuit zeven verschillende locaties op een virtuele server. Hierdoor kunnen zijn medewerkers altijd bij de benodigde informatie.

“Als ik ergens in het midden van het land ben voor een uitzending van SBS 6, kan ik altijd ergens inloggen en nog even snel de actuele weergegevens bekijken.”

Piet werkt inmiddels al jaren met de mensen van Prosoft ICT services. “Ik heb in de loop van de jaren een persoonlijke band opgebouwd met de jongens van Prosoft ICT services. Het merendeel van het werk regelen ze op afstand. Dat is wel zo efficiënt. Als ik hen nodig heb, bel of mail ik ze. Komen we er op afstand niet uit, dan staan ze snel bij mij op de stoep. En dat moet ook, want het weer gaat altijd door.”