Airfiber Oostpoort Harlingen

Airfiber is het alternatief voor locaties waar kabel of glasvezel niet of slecht beschikbaar is, zoals op de Oostpoort in Harlingen. Via antennes wordt het signaal van de hoofdverbinding doorgezonden naar een antenne bij de afnemer. De meerwaarde voor de klant is in de eerste plaats natuurlijk een stabiele en snelle internetverbinding. Aangezien de verbinding hetzelfde functioneert als een glasvezel verbinding is de upload en download snelheid ook gelijk.

Dat is een groot verschil met de standaard beschikbare xDSL (ADSL(2)/VDSL(s) en andere verbindingen gebaseerd op een onderliggende koperverbinding. Bij deze verbindingen is de download snelheid altijd veel hoger dan de upload snelheid hetgeen voor normaal internet gebruik ook de standaard is. Die hoge uploadsnelheid biedt ruime mogelijkheden voor bedrijven die bijvoorbeeld camera’s op afstand willen bekijken aangezien camera’s de upload verbinding gebruiken met behulp van een AirFiber verbinding ben je verzekerd van scherpe en vloeiende beelden.

De techniek werkt met een zend en ontvang installatie. Deze is verwerkt in 1 antenne met een doorsnee van 30cm. Die antenne kan op een normaal tegelframe op het dak geplaatst worden of aan de gevel van het bedrijfspand bevestigd worden. De installatie is dan ook erg eenvoudig, er hoeft slechts 1 netwerkkabel vanaf de antenne naar de netwerkswitch gebracht te worden. Als de verbinding eenmaal is opgeleverd heb je net als met een glasvezel verbinding de beschikking over een volledig open internet verbinding.

De oplossing is op dit moment beschikbaar op Industrieterrein de Oostpoort in Harlingen, er is één vereiste, de antennes moeten vrij zicht hebben. Dat betekent dat de antennes elkaar moeten kunnen zien. Dat is op dit industrieterrein vrij eenvoudig te realiseren. Er staan onder meer antennes op ons pand van Prosoft ICT en de torens van Wester Beton. Maar mocht je ergens anders een verbinding nodig hebben laat het ons dan weten, er zijn vele mogelijkheden om onze AirFiber verbindingen ook ver buiten Harlingen te leveren.

Stet Heemskerk, SRF en Gerko maken op dit moment gebruik van onze Airfiber oplossing. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor je bedrijf te bespreken.