25 jarig jubileum voor Prosoft ICT!

Al weer 25 jarig geleden. De ICT ontwikkelingen stonden nog in de kinderschoenen in vergelijking met de mogelijkheden en ontwikkelingen van nu. 1993 was het oprichtingsjaar van Prosoft automatiseringsdiensten, in de jaren ’90 gevestigd op de Kanaalweg en in de William Boothstraat in Harlingen. De focus was destijds gericht op het detacheren van medewerkers bij grote instituten zoals de gemeente Zaanstad, ING bank, MeesPierson bank etc. in 1998 is de levering van PC’s opgepakt en in 1999 leverden we ons eerste bedrijfsnetwerk op gebaseerd op Novell 3. Later kwamen de Windows besturingssystemen in beeld. Ook werden in deze tijd al de eerste websites ontwikkeld door Prosoft en hadden we zelfs al een webwinkel in de lucht.

Het internet had zijn intrede gedaan en iedereen weet wat voor effect dat heeft gehad op de samenleving en het bedrijfsleven. Sommige bedrijven floreerden…, voor andere bedrijven betekende het de ondergang. Sinds die tijd dienen bedrijven steeds flexibeler te worden om te kunnen voortbestaan. Ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Eén ding is zeker: “Wat je vandaag verzint is morgen al weer gedateerd.” Prosoft heeft altijd oog gehad voor de nieuwste technieken en is meegegroeid met de hedendaagse ontwikkelingen, dit is doorslaggevend geweest voor de continuïteit van het bedrijf.

Na het millennium in 2004 ging Prosoft Automatiseringsdiensten samen met Boolean Network Consultancy onder de naam Prosoft ICT. De krachten werden gebundeld en in 2007 werd er een nieuw duurzaam pand gebouwd op het Oostpoort terrein in Harlingen. Een prachtige locatie met veel mogelijkheden en prettige werkomstandigheden voor de medewerkers.
In 2008 werd ook ons datacenter geopend, met als voordelen:

• Driedubbele ontsluiting met glasvezel
• direct toegang tot de fysieke hardware in de buurt, dus geen verloren reistijd naar datacenters in Amsterdam, Groningen of elders.
• Diverse clouddiensten in onze eigen privécloud

Ons pand op de Oostpoort is tevens een mooie ontvangstlocatie voor klanten en leveranciers. Ook het komen en gaan van klanten zit tegenwoordig in een versnellingsproces. Diensten worden steeds vaker online afgesloten, het persoonlijke is er wel een beetje af. Prosoft hecht echter nog steeds veel waarde aan een goede verstandhouding met de klant, waarin we luisteren naar de wensen van de klant en samen de juiste (totaal) oplossing bepalen en ontwikkelen.

Ons team bestaat tegenwoordig uit zeven krachten met uiteenlopende, expertise. We leveren diensten in de vorm van netwerken, cloudoplossingen, verbindingen, security, mobiele en vaste telefonie en we kunnen adviseren bij het inrichten van bedrijfsprocessen en passende softwareoplossingen. Onze ervaring is dat klanten het belangrijk vinden om één aanspreekpunt te hebben voor alle ICT zaken. Prosoft levert een totaal oplossing.

Ondanks dat er geen grote festiviteiten op het programma staan, zijn we wel trots op het behalen van deze mijlpaal van 25 jaar ICT dienstverlening in de regio en ook ver daar buiten. Ook in de komende periode staan we weer voor u klaar met raad en daad!